Afbeelding
Pexels

Voorkom griep en verkoudheid met deze tips

Gezondheid

Het lijkt wel alsof iedereen op dit moment het griepvirus te pakken heeft. Het is natuurlijk erg vervelend om geveld te zijn door een flinke verkoudheid. We geven je een aantal tips om griep te voorkomen! 

1. Drink voldoende water

Als je voldoende water drinkt kan je een verkoudheidje voorkomen. Ook helpt het als je al bent getroffen door de griep, want veel water helpt om de gemene ziektekiemen snel af te voeren.

2. Handen wassen

Was regelmatig je handen! Wanneer je thuis komt, als je op je werk aankomt en voor elke maaltijd. De ziektekiemen krijgen dan geen kans om je te besmetten!

3. Houd afstand

In de coronatijd zijn we al wel gewend geraakt aan het afstand houden van mensen. Als je dus iemand ziet niezen of hoesten, neem een stapje terug. Zo is er minder kans dat het virus naar jou overspringt.

4. Kom in beweging

Door dagelijks te bewegen, zoals een rondje lopen of fietsen kan je het aantal opgelopen griepjes halveren. Verhoogde ademhaling, bloedstroom en tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur kan het immuunsysteem een handje helpen.

5. Slaap voldoende

Wetenschappers leren steeds meer over de helende werking van slaap. Door genoeg te rusten tijdens je griep of verkoudheid zullen je verstopte holtes sneller genezen.

En voor als je toch die vervelende griep te pakken hebt, vergeet dan niet om genoeg thee te drinken. Niks is namelijk zo fijn voor je zere keel en je grieperige lijf als een heerlijk kopje warme thee!

Bron: ANP, Gezondheidsnet, Flair