Afbeelding
Unsplash

6 vragen over essentiële huidverzorging in de winter

Lifestyle

gesteld aan Sproetonline.nl oprichter Luus

Wat is hét voorbeeld van een goed huidverzorgingsproduct?

Een goede gezichtsverzorging hoeft niet duur te zijn. Toch kunnen de prijzen van gezichtscrèmes enorm verschillen. Van een paar euro voor een simpele dagcreme bij de supermarkt, tot crèmes van wel €200,-. Al mijn alarmbellen gaan af als ik die hoge prijs zie, want er zit niets speciaals in wat het product onderscheid van andere merken. 

Een goed voorbeeld van zo’n uitgewerkt marketingplan zijn de prachtig verpakte (meestal glazen) potjes. De werkzame ingrediënten van een crème, zoals antioxidanten en bepaalde vitamines, vervliegen namelijk direct zodra de verpakking is geopend. Omdat de werkzame ingrediënten van een crème niet goed tegen zuurstof en licht kunnen, is de beste verpakking voor een crème of serum idealiter een donker gekleurd pompje of tube. Voordat je een product koopt: let dus altijd op de verpakking én het materiaal! 

Wat zijn de grootste fabels over bepaalde type huidproducten die maar moeilijk te ontkrachten zijn?

Om een voorbeeld te noemen dat past bij het herfst- en winterseizoen: scrubben. Veel mensen denken nog dat scrubben goed is voor je huid en herhalen dit ritueel soms wekelijks om zo de dode huidcellen weg te halen. Maar met scrubben haal je niet alleen dode huidcellen van je huid, je kunt je huid er ook mee beschadigen. Toch is het fenomeen scrubben niet helemaal afgeschreven. Maar scrub het liefste niet in de zomer, aangezien je huid dan al is blootgesteld aan de zon.  

Daarnaast gebruiken veel mensen nog steeds een dagcrème én een nachtcrème. Dit is ook weer een mooi voorbeeld van marketing, want in feite zijn die twee precies hetzelfde. Ik adviseer altijd om alleen een dagcrème te gebruiken voor zowel overdag als in de nacht. 

Zijn er producten of ingrediënten die we vooral in de koude wintermaanden moeten laten staan?

Er zijn geen specifieke producten die je zou moeten laten staan, wel kun je tijdelijk overstappen naar een andere variant. Gezichtsreiniger heeft bijvoorbeeld vaak een gel structuur. Prima voor in de zomer, maar in de winter is het raadzaam om over te stappen naar een reiniger in een crème variant. Deze zijn wat vetter en hydraterend. In de winter is onze huid al wat droger vanwege de droge lucht in huis en de barre weersomstandigheden en een reinigingscrème zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. 

Wat is je beste beautytip?

Zelf voeg ik altijd een druppeltje olie toe aan mijn dagcrème. Een 100% natuurlijke olie zoals rijst olie of jojoba olie leent zich hier perfect voor. In de zomer biedt de olie extra anti oxidanten tegen schadelijke invloeden van de zon en in de winter biedt de olie voornamelijk hydratatie.

De winter is in volle gang, wat kunnen we doen tegen droge handen?

In de winter krijg ik vaak vragen over een droge huid. En dan met name over het verzorgen van droge handen. Mijn nummer 1 tip hierin is: koop geen handcrème met parfum. Ook al ruikt de crème dan misschien heel lekker, het voegt helemaal niets toe aan de werkzaamheid van het product. Twee ingrediënten die ik belangrijk vind voor de aanschaf van een handcrème, zijn vitamine B3 en Niacinamide. Beide ingrediënten hebben sterk hydraterende eigenschappen en zijn erg belangrijk voor een goede verzorging. 

Nog een tip: Smeer je droge handen voor bedtijd in met een handcrème en doe er vervolgens nog een laagje vaseline over heen. Dit product legt een beschermlaagje over de handcrème waardoor het minder snel verdampt. 

Wat zijn de beste ingrediënten voor een gehydrateerde huid?

Heb je een droge huid en zoek je een crème met sterk hydraterende eigenschappen? Deze ingrediënten geven je huid een flinke oppepper: niacinamide, panthenol, hyaluronzuur, vitamine E + C en vitamine B3