Afbeelding
Pexels

Let hier op als je wordt benaderd door een recruiter

Lifestyle

Via LinkedIn krijgen veel mensen een berichtje van een recruiter ondanks dat je niet op zoek bent naar ander werk. De een vindt dit mega vervelend en de ander ziet dit als een compliment. Is het zinvol om contact te leggen als je het naar je zin hebt op je huidige werk, om toch te luisteren naar aanbiedingen?

Al jaren zijn recruiters actief via LinkedIn of e-mail om openstaande vacatures te vervullen, juist in deze tijden van een krappe arbeidsmarkt. Volgens Intelligence Group werd bijna 38 procent van de werkende bevolking in het tweede kwartaal van 2022 door een recruiter gecontact om over te stappen van baan. 

Kijk kritisch naar het aanbod

Er zitten grote verschillen tussen recruiters en wervingsbureaus. Kijk daarom kritisch naar het aanbod die je wordt gedaan en denk goed na of het bij je past en of je er een goed gevoel bij krijgt. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de baan vraag dan altijd naar de naam van het bedrijf met een link naar de vacature, de locatie van het bedrijf en een salarisindicatie.

Geen baangarantie

Mocht je enthousiast zijn geworden over de baan en je de aanbieding accepteert, betekent dit nog niet dat je de baan daadwerkelijk hebt. Recruiters zullen ongetwijfeld meerdere kandidaten benaderen dus er is een grote kans dat je concurrentie hebt. Bereid je daarom altijd goed voor op het sollicitatiegesprek.

Op zoek naar een BaanDichtbij?

Mocht je het toch niet naar je zin hebben op je huidige werk en op zoek zijn naar een BaanDichtbij? Neem dan een kijkje op de website en bekijk eens alle vacatures in jouw eigen regio.

Bron: NU.nl