Afbeelding
Unsplash

Vier redenen waarom we blij worden van de lente

Lifestyle

De meteorologische lente is begonnen! Het is ’s ochtends weer eerder licht en ’s avonds kom je niet meer in het donker thuis. We proberen ieder zonnestraaltje mee te pikken door in de zon te zitten met onze winterjas aan. Hieronder vier redenen waarom we blij zijn dat de lente begint! 

1. De kachel hoeft niet meer aan

Door de mega hoge gasrekeningen zijn we allemaal blij dat de kachel niet meer zo hard aan hoeft. Doordat het weer wat warmer is en de zon veel schijnt breng je meer tijd buiten door. Vervolgens kun je met het geld dat je bespaart op je gasrekening lekker op een terrasje gaan zitten. Ja, of je bent verstandig en zet het op je spaarrekening!

2. Je hoort de vogels weer fluiten

Afgelopen dagen kan je alweer wakker worden gemaakt door het vrolijke gefluit van de vogels. De meeste vogels zijn alweer teruggevlogen naar Nederland waardoor we weer kunnen genieten van hun gezang.

3. De bloemen staan weer in bloei

Overal beginnen de gele, paarse en witte krokussen weer voorzichtig te bloeien. Als dit geen teken is van de lente, weten wij het ook niet meer. Haal de lente in huis door wat bloemen in huis te zetten. Hier word je ook gelijk vrolijk van!

4. Het is veel langer licht

Waarschijnlijk heb je het afgelopen dagen al wel gemerkt, je komt ’s avonds niet meer in het donker thuis. Hoe lekker is dat?! De dagen lijken hierdoor ook gelijk een stuk langer, je kunt bijvoorbeeld nog een lekker stuk gaan wandelen. Doordat het langer licht is neemt je lichaam ook veel meer vitamine D op, dit zorgt weer voor het aanmaken van een gelukshormoon. 

Al met al heeft de lente dus erg veel voordelen. Dus stap over je winterdip heen en ga buiten genieten van het zonnetje!

Bron: Margriet