Afbeelding
Pixabay

Tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Gezondheid

Je zult er vaak niet eens over nadenken, maar het is van groot belang om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is namelijk niet alleen voor jou belangrijk om hier optijd over na te denken, maar ook vooral voor je dierbaren. Hieronder drie tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

1. Bepaal welk soort uitvaartverzekeringen je wilt

Er zijn vier verschillende soorten uitvaartverzekeringen waaruit je kunt kiezen bij het afsluiten van je verzekering. Namelijk de naturaverzekering, de kapitaalverzekering, de combinatie uitvaartverzekering en de natura sommenverzekering. 

Bij een naturaverzekering wordt er iedere maand een premie betaald. Bij overlijden keert de uitvaartverzekeraar uit in de vorm van diensten en objecten. Bij een kapitaalverzekering wordt er tijdens het afsluiten een bepaald bedrag vastgesteld, dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Met de combinatie uitvaartverzekering wordt de naturaverzekering en een kapitaalverzekering gecombineerd. Ten slotte wordt er bij een natura sommenverzekering een vast bedrag verzekerd. De nabestaanden zijn bij deze verzekering verplicht om het gedrag uit te geven aan de uitvaart.

2. Check hoeveel de uitvaartverzekering kost

De premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het soort uitvaartverzekering, de leeftijd van de verzekerde en wanneer je hem afsluit. Hoe jonger je bent tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering, hoe goedkoper de premie. 

3. Kies voor een uitvaartverzekering ondanks genoeg spaargeld

Een van de belangrijkste redenen om toch een uitvaartverzekering af te sluiten als je genoeg spaargeld hebt, is dat het meer oplevert dan een spaarrekening. Door de lage spaarrentes wint de uitvaartverzekering het namelijk al snel van sparen. Je houdt niet veel over van de spaarrente als je ook jaarlijks vermogensrendementsheffing betaalt. 

Bron: Uitvaartverzekeringen.net, Consumentenbond, Margriet