Afbeelding
BDUmedia

Make Memories bezorgt opkikkers

Lokaalnieuws

Hartverwarmend waren de reacties toen Melissa Hendriksen, Wendy Reemst en Marielle van de Haar uit Stroe in de coronatijd bloemen en pakketjes bezorgden bij alleenwonende ouderen. Het was de kiem van Make Memories, een stichting die mensen een hart onder de riem steekt omdat ze een moeilijke fase in hun leven doormaken. 

In het dagelijkse leven zijn Wendy en Melissa collega’s die bedrijfskleding verkopen. Bij allebei ontstond een spontaan gevoel om mensen hun zorgen even te laten vergeten en te laten zien dat er aan hen gedacht wordt. ‘Het geeft ons enorm veel positieve energie!’ 

MELISSA, WENDY EN MARIELLE STEKEN ZIEKEN EEN HART ONDER DE RIEM

De dames hopen dat door hun acties met de stichting de wereld een stukje mooier wordt. Het gaat om speciale dagjes uit voor ouderen of gezinnen bij wie ziekte een schaduwkant over het leven plaatst. Zo werd een gezin in een limousine opgehaald, vervoerd naar de dierentuin en kon het zestal tot slot samen eten in een gezellig restaurant. Een ouder echtpaar maakte een fijne bosrit met paard en wagen, waarna ook heerlijk gedineerd werd. Dezelfde stalhouderij vervoerde een familie met twee kinderen die ernstig beperkt zijn en in een rolstoel zitten. 

De rit door de bossen was onvergetelijk. Een familie werd in een limo naar een locatie gebracht om te karten en te glowgolfen, met aansluitend een overnachting in een kasteel. Een jongetje mocht mee op de brandweerauto en zelf met de grote slang spuiten. Aansluitend was het eten geblazen in een pannenkoekenhuis. Een ziek meisje kreeg een schitterende jurk aan en werd opgehaald met een prinsessenkoets. Bij terugkomst kon ze ravotten op een springkussen. 

Wendy, Melissa en Marielle vonden inspiratie om iets te doen voor de medemens. Straks met kerst gaat het aimabele trio weer op pad om pakketjes rond te brengen bij mensen die dat goed kunnen gebruiken, wat de drie ook met Pasen doen. Make Memories plaatst oproepen (op social media), zodat lezers anderen in de regio op kunnen geven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat kan ook via hun website stichtingmakememories.nl. 

‘Gewoon mensen die een lastige periode doormaken en zo’n dag verdienen. Laat het ons maar weten! Bijvoorbeeld een gezin waar net de moeder is overleden. Dan wil je ze na zo’n rotperiode graag een opkikker geven, zeker als mensen weinig te besteden hebben. Herinneringen neem je je hele leven mee! Die zijn blijvend. Een mooie ballonvaart vergeet je nooit meer.’ Wendy, Melissa en Marielle klopten bij sponsoren aan en kregen meteen steun om dit mogelijk te maken. Nieuwe zijn welkom.