Afbeelding
Bram van den Heuvel

Candlelight Shopping is terug in Barneveld

Overig

Barneveld pakt uit met Candlelight Shopping. De winkelstraten veranderen zaterdag 17 december in een groot, sfeervol kerstdorp. 

Wat is Candlelight Shopping? 

Een bijzonder evenement dat je zeker niet mag missen. Een week voor kerst houdt Barneveld een bijzondere XXL- koopavond met erg veel sfeer, gezelligheid, entertainment en leuke acties. Een traditie die na drie jaar weer in ere wordt hersteld. 

Wat is er te zien en te doen? 

Bijna te veel om op te noemen. Je kunt lekker shoppen in de vele sfeervol verlichte winkels. En als je op weg naar een leuke aankoop door de winkelstraten loopt, kom je ogen en oren tekort. Er zijn onder meer optredens van singer-songwriters, koren, muzikanten, een zandtekenaar en een prinses op een enorme bal. Het Dijkje ademt de 19e eeuwse sfeer van Charles Dickens. Kerken zijn geopend, ballonvaarders zijn aanwezig met sfeerbranders, er zijn kramen met creatievelingen en goede doelen en natuurlijk zijn er volop oliebollen en andere lekkere dingen verkrijgbaar. 

En voor de kinderen? 

Candlelight Shopping is voor alle leeftijden. Het Raadhuisplein is in het bijzonder the place to be voor kinderen. Ervaar de Barneveldse kerstsfeer vanuit de draaimolen of geniet van het kerstknutselen. Ook een aanrader: de lampionnenoptocht. De start is om 18.30 uur bij Alberto’s Italian. Neem je lampion mee en je kunt zo aansluiten. 

Hoe laat begint Candlelight Shopping?
Het evenement duurt van 17.00 tot 21.00 uur, maar uiteraard zijn de winkels de hele dag geopend voor (kerst)aankopen. 

Hoeveel bezoekers komen er? 

De organisatie verwacht net als tijdens eerdere edities duizenden bezoekers. Niet alleen uit Barneveld, maar ook uit de wijde omgeving. 

Wie organiseert Candlelight Shopping?
De Barneveldse Middenstands Vereniging (BMV), waarbij meer dan honderd winkeliers zijn aangesloten. Het bestuur en centrummanager Mark Dokter zetten zich met veel enthousiasme in om het centrum van Barneveld te promoten en leuke evenementen als Candlelight Shopping te organiseren. Ook voor komend jaar staan er weer meerdere evenementen op de planning. Een tipje van de sluier? De Rode Loper Dag, veel muzikale optredens en een straattheaterfestival. Meer informatie via de website www. barneveldcentrum.nl. 

Dit jaar is er ook een Candlelight-pubquiz. Wat houdt dat in?
Dat is een nieuw initiatief, in samenwerking met het Schaffelaartheater. De quiz wordt gehouden in het theater. Je kunt je er als team van 2-5 personen inschrijven tussen 20.00 en 21.00 uur en de quiz begint om 21.00 uur. De vragen gaan over het afgelopen jaar. Een kaartje kost 3,50 euro (inclusief consumptie) en is verkrijgbaar via de website van het theater.