Afbeelding
Pixabay

Vijf tips om te besparen op je douchebeurt

Tips

Het zijn dure tijden met de huidige gasrekeningen. Daarom zijn we allemaal op zoek naar een manier om de rekening zo laag mogelijk te houden, zoals korter douchen. Maar er zijn nog meer manieren om te besparen op je douchebeurt.

1. Drie keer per week douchen

Dermatoloog Menno Gaastra: ‘We douchen allemaal veel te veel.’ Hij zegt tegen EenVandaag dat twee tot drie keer per week douchen meer dan genoeg is. ‘Warm water droogt je huid heel erg uit en daarnaast zit er veel kalk in, waardoor je huid nog meer uitdroogt. Douche dus niet te warm en zeker ook niet te lang.’

2. Koud douchen

Koud douchen zorgt zeker voor een besparing op je gasrekening. ‘Maar het is nog beter voor je afweersysteem. Net zoals koud zwemmen, dat is helemaal niet slecht voor je huid’, aldus Gaastra. 

3. Gebruik een washandje

Door jezelf wat vaker met een washandje te wassen kan je een douchebeurt besparen. Volgens Gaastra hoeft daar niet eens zeep op. ‘Je huid went er vanzelf weer aan dat je niet elke dag doucht.’ Het is niet verstandig om veel zeep te gebruiken omdat je dan de vetlaag van je huid afhaalt.

4. Koop een douchetimer

Misschien maken velen van jullie al gebruik van deze tip, maar koop een douchetimer! Heb je niet door hoe lang je eigenlijk staat te douchen? Deze douchetimer helpt je een handje. Je hebt verschillende soorten, zandlopers tot elektrische douchetimers. 

5. Installeer een waterbesparende douchekop

Door gebruik te maken van een waterbesparende douchekop verbruik je ongeveer 20 procent minder water dan normaal. Als je je regendouche vervangt door een waterbesparende verbruik je zelfs 60 procent minder water. Doordat deze douchekoppen extra lucht gebruiken lever je niet in op de kracht van de straal. Je merkt er dus niks van! Alleen in je portemonnee! 

Bron: EenVandaag, Milieu Centraal, Margriet