Afbeelding
Pixabay

Zo houd je je geldzaken overzichtelijk

Tips

Soms is het best wel lastig om je geldzaken op orde te houden, zeker als je ook nog andere dingen te doen hebt. We hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet om wat meer overzicht te krijgen.

1. Overzichtelijke administratie

Misschien klinkt dit vanzelfsprekend maar het is van belang om je administratie zo overzichtelijk mogelijk te houden. Dit kan nuttig zijn voor als je door de bomen het bos niet meer ziet. Bewaar papieren in mappen en categoriseer deze mappen op onderwerp. Maak ook op je computer een mapje voor je digitale post. Op die manier weet je altijd waar je je belangrijkste papieren terug kunt vinden.

2. Administratie wekelijks bijhouden

Veel mensen beginnen met het opzetten van hun administratie maar werken dit vervolgens niet regelmatig bij. Als je iedere week een vast moment inplant dan vergeet je het niet, en voorkom je chaos. Check je e-mail, kijk of je alle rekeningen hebt betaald en organiseer alle papieren die je die week hebt binnen gekregen.

3. Spaar voor een buffer

Een buffer is altijd handig om te hebben, zeker omdat er nog wel eens onverwachte kosten kunnen voorkomen. Probeer elke maand wat geld opzij te zetten en kom hier vervolgens niet meer aan. Wanneer je een buffer hebt, merk je dat je dit ook veel rust geeft. Want mocht je vaatwasser of wasmachine het een keer begeven, heb je altijd een potje achter de hand!

4. Maak een lijstje met inkomsten en uitgaven

Probeer elke maand een lijstje te maken met alle inkomsten en uitgaven. Dit geeft een duidelijk overzicht van wat je nog extra te besteden hebt en wat je per maand opzij kunt leggen. Je krijgt bovendien ook nog inzicht in onnodige afschrijvingen die niet nodig zijn en opgezegd kunnen worden.

Bron: RTL Nieuws