Afbeelding
Unsplash

Wat kan je doen als je geldproblemen hebt?

Tips

In deze tijden van inflatie en hoge energieprijzen krijgen steeds meer mensen te maken met geldproblemen. Deze problemen kunnen je hele leven gaan beheersen. Ondanks dat geldproblemen steeds vaker voorkomen heerst er toch een taboe om erover te praten. Lees hieronder wat je zou kunnen doen in deze lastige tijden.

Financiële problemen treft honderdduizenden Nederlanders

Om openlijk te praten over salarissen en schulden zit niet in de Nederlandse cultuur, hierdoor groeit het taboe steeds harder. 42 procent van de Nederlanders heeft te maken gekregen met 1 of meerdere betalingsproblemen. Bij 7,6 procent van de Nederlandse huishoudens zijn de schulden zelfs zo groot dat ze professionele hulp in moeten schakelen.

Hier schakel jij hulp in voor geldproblemen

Voor veel mensen is het lastig om te erkennen dat ze in financiële nood zitten, maar dit is wel de eerste stap. Hulp inschakelen is stap twee. Maar waar moet je heen als je uit deze problemen wilt komen? De meeste gemeenten hebben budgetcoaches en schuldhulpverleners in dienst die jou willen helpen naar een financieel gezonder leven. 

Budgetcoaches kijken voornamelijk naar je inkomsten en uitgaven. Zij maken samen met jou een besparingsplan om weer een buffer op te bouwen. Schuldhulpverleners beheren je schulden en nemen het contact over bij de schuldeisers. 

Vergeet tijdens deze periode in je leven vooral niet dat je niet de enige bent! Wees niet bang om hulp in te schakelen en schaam je daar vooral niet voor. Deze professionals zijn er speciaal voor jouw geldproblemen. 

Bron: NU.nl, MaxVandaag