Afbeelding
Pixabay

Zes tips voor gebruik van sneeuwkettingen

Tips

Het wintersportseizoen is in volle gang en veel Nederlanders vertrekken weer met de auto op skivakantie. In meerdere landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht, zoals in Oostenrijk. Lees hieronder zes tips voor als je sneeuwkettingen gebruikt.

Tip 1

De maximale snelheid van een auto met sneeuwkettingen is 50 km/uur. Zorg ervoor dat je continu je snelheid goed in de gaten houdt want je riskeert een flinke boete als je sneller rijdt dan de toegestane snelheid.

Tip 2

Sneeuwkettingen zijn niet toegestaan in tunnels, en in Frankrijk ook niet op autosnelwegen. Check dus voor vertrek de specifieke regels per land wat je doorkruist in je route naar je vakantiebestemming.

Tip 3

Monteer de sneeuwkettingen altijd op de wielen met aandrijving. 

Tip 4

Oefen voordat je vertrekt altijd een aantal keer het monteren van je sneeuwkettingen. Zo kun je ze efficiënter en veiliger monteren wanneer dit nodig is tijdens je reis. Veel pechcentrales krijgen regelmatig oproepen van bestuurders die staan te prutsen met hun sneeuwkettingen.

Tip 5

Leg de sneeuwkettingen niet ergens onder al je bagage in de kofferbak. Zorg ervoor dat je ze altijd direct kunt pakken, mocht je ze nodig hebben. Leg ze dus op een makkelijk bereikbare plek in de auto.

Tip 6

Leg tenslotte ook noodzakelijke attributen in de auto. Denk aan warme werkhandschoenen, een matje voor je knieën en een goede hoofdlamp mocht het donker zijn als je de kettingen moet monteren.

Bron: AD.nl